Arbeidsdeskundig advies voor verzuimvraagstukken en re-integratie

Werknemers

Een arbeidsdeskundige gaat op zoek naar je arbeidsmogelijkheden met in achtneming van beperkingen die je hebt. Deze arbeidsmogelijkheden kunnen binnen of buiten de eigen werkkring zijn.

Bij de eigen werkgever wordt gekeken naar taken, handelingen en voorzieningen die ervoor kunnen zorgen dat je kunt blijven werken bij je eigen werkgever. Indien er intern geen mogelijkheden zijn, wordt er op zoek gegaan naar arbeidsmogelijkheden bij een andere werkgever.

 “Ik kom nooit meer aan het werk” is vaak een zin die in de re-integratie vaak gehoord wordt. “Ik ben te oud, ze willen niemand meer boven de 50 jaar die ook nog gebreken heeft. Ik ben te jong, in advertenties wordt altijd naar werkervaring gevraagd. Ik wil parttime werken, de arbeidsmarkt vraagt alleen om fulltime krachten. Ik ben gehandicapt, de arbeidsmarkt wil alleen werknemers zonder vlekje. Ik ben allochtoon, ik heb via mijn naam al een achterstand op de arbeidsmarkt.” Er is altijd een reden te bedenken waardoor het niet (meer) luktom aan een baan te komen.

De kunst van het re-integreren is te zoeken naar mogelijkheden en niet te kijken naar belemmeringen. Je hebt geen honderden advertenties nodig om weer aan een baan te komen. Eén is voldoende. Het is veel belangrijker om zeer gericht, met de mogelijkheden die je hebt op zoek te gaan naar die ene baan die bij je past.

Het is vaak moeilijk om weer in jezelf te geloven en in oplossingen te denken. Solloesion kan je daarbij helpen. Niet met ingewikkelde en mooi klinkende instrumenten maar gewoon door middel van coachende gesprekken op basis van gelijkwaardigheid met het doel te ontdekken waar jij voor staat en waar jij in gelooft. En heb je daarna nog zin om bijvoorbeeld een beroepskeuze test te doen en/of je sollicitatievaardigheden bij te spijkeren, dan doen we dat gewoon. 

Een blik in de spiegel … Een objectieve kijk op de werkelijkheid …

Een schets van een toekomst …